Tokį sprendimą Vilniaus apygardos administracinis teismas priėmė ketvirtadienį.

„Teismas atsisakė priimti pareiškėjų A. Kubiliaus ir D. Kreivio skundą kaip nenagrinėtiną teismų administracinio proceso tvarka. Pareiškėjai siekia ginti viešąjį interesą, remdamiesi žiniasklaidoje paskelbta informacija apie tai, kad Vyriausybė derybose su „Gazprom“ gali atsisakyti bendrovei pareikšto 5 mlrd. litų vertės ieškinio. Tačiau šiuo konkrečiu atveju tokios teisės pareiškėjams įstatymai nesuteikia“, - teigiama pranešime.

Nutartis per 7 dienas gali būti skundžiama Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

A. Kubilius ir D. Kreivys prašė teismo panaikinti rugsėjo 20 dienos Energetikos ministerijos sprendimą neteikti informacijos apie Vyriausybės poziciją derybose su „Gazprom“ ir įpareigoti ją pateikti.

Anot konservatorių, žiniasklaidoje pasirodžius informacijai, kad Vyriausybė derybose su „Gazprom“ gali atsisakyti Rusijos koncernui pareikšto 5 mlrd. litų vertės ieškinio Stokholmo arbitraže, premjero Algirdo Butkevičiaus buvo paprašyta pateikti atsakymų „Gazprom“ kopijas Seimui, taip pat rugsėjo 6 dienos susitikimo su "Gazprom" vadovu Aleksejumi Mileriu atmintinę.

Anot parlamentarų, Konstitucijoje nustatyta, jog Seimo narys turi teisę pateikti klausimą premjerui, ministrams, kitų valstybės institucijų vadovams, o šie privalo atsakyti žodžiu ar raštu Seimo sesijoje. Konservatorių nuomone, Energetikos ministerijos sprendimu ribojama Seimo nario teisė, pažeidžiamas jo laisvo mandato principas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)