„Praėjusiame reguliavimo periode yra neinvestuotų pinigų, kurie turėjo būti investuoti į seną tinklą. Tačiau „Ignitis“ investavo beveik dvigubai tiek lėšų į naujų vartotojų prijungimą ir naujo tinklo kūrimą. Bet tai neatitiko formalių reguliavimo kriterijų, todėl vyko intensyvios konsultacijos tarp VERT ir „Igničio“ teisininkų ir galutinė suma yra virš 200 mln. eurų“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą teigė D. Kreivys.

Pasak ministro, reguliatorius – Valstybinė energetikos reguliavimo taryba – šią sumą planuoja išdėlioti kasmet naujiems investicijų projektams ir griežtai kontroliuoti, kad lėšos būtų įsisavintos.

„Jeigu lėšos bus neinvestuotos, bus iš įmonės išskaičiuotos“, – teigė energetikos ministras.

„Darbiečių“ frakcijai priklausantis Artūras Skardžius priekaištavo, kad per 2016-2021 metų reguliavimo laikotarpį „Ignitis“ neinvestavo 400 mln. eurų, kurie avansu buvo įtraukti į įmonės reguliuojamo turto vertę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)