„Vėjo jėgainės teikia atsinaujinančią energiją, kuri aprūpina energija namus ir įmones visame pasaulyje. Vėjo energija padeda sumažinti elektros energijos kainas regione, mažinti anglies dvideginio poveikį ir kovoti su klimato kaita.

Latvija yra strategiškai svarbi „Ignitis renewables“ rinka, kurioje mes matome labai didelį potencialą. Latvijoje jau plėtojame beveik 500 MW galingumo projektus ir siekiame toliau didinti savo projektų portfelį“, – sako „Ignitis renewables Latvija“ vadovė Erika Ščiogoleva.

„Vėjo jėgainės yra atsinaujinantys energijos šaltiniai, neišskiriantys šiltnamio efektą sukeliančių dujų ar kitų teršalų. Todėl didžiuojamės, kad esame dalimi projekto, kuris prisideda prie tvaresnio pasaulio kūrimo. Esame įsitikinę, kad mūsų bendradarbiavimas jau artimiausiu metu duos puikių rezultatų“, – sako Larsas-Georgas Hedlundas, „Södra Latvija“ vykdantysis direktorius.

Pasak „Ignitis renewables“ vadovų, naujasis parkas Latvijoje darys teigiamą įtaką elektros energijos kainos mažėjimui visame regione. Svarbu pažymėti, kad „Ignitis renewables“ investicijos kitų šalių rinkose nedaro įtakos elektros energijos kainoms namų rinkoje, tačiau uždirba pelną, kuris dividendų pavidalu grįžta į Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją