„Tauragės rajone jau daugiau nei dešimtmetį sėkmingai veikia mūsų vėjo elektrinių parkas, o dabar šalia jo įsikurs dar ir saulės elektrinė. Šis pirmasis „Ignitis renewables“ hibridinis parkas neabejotinai prisidės prie mūsų ir visos „Ignitis grupės“ tikslo plėsti žaliosios gamybos pajėgumus“, – sako „Ignitis renewables“ atsinaujinančios energetikos Lietuvoje vadovas Giedrius Meškelė.

Pasak jo, saulės parko įrengimas ir eksploatavimas užtikrins efektyvesnį valdomos infrastruktūros ir visos teritorijos panaudojimą. Derinant vėjo ir saulės energiją, o ateityje – ir baterijas, hibridiniai parkai yra ekonomiškai efektyvesni, nes dalijamasi tokia infrastruktūra kaip keliai, tam tikrais atvejais vidaus elektros tinklas ir pastotės.

G. Meškelė taip pat pabrėžia, kad viso projekto metu skiriamas išskirtinis dėmesys aplinkosaugai. Kartu su šiomis statybomis bendrovė pradeda išskirtinį tyrimą, kuris padės išsiaiškinti, kokią įtaką saulės elektrinių parko įrengimas daro gamtai ir bioįvairovei. Specialistai trejus metus vertins augalijos ir gyvūnijos pokyčius šiuo metu statomame parke, o vėliau ketina vykdyti aplinkosaugines iniciatyvas ir taip formuoti gerąją praktiką.

Iš viso 32 ha teritorijoje statomos saulės elektrinės galia sudaro 22 megavatus (MW). Šios galios pakaks aprūpinti elektros energija apie 13 tūkst. namų ūkių, o kartu su šalia esamais vėjo parkais, kurių galia 25 MW – net 40 tūkst. namų ūkių Lietuvoje.

Šiuo metu įrenginėjami saulės moduliai ir jų montavimo konstrukcijos, požeminės kabelinės linijos. Planuojama, kad saulės elektrinė pradės veikti 2024 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją