„Ignitis grupė“ antradienį patvirtino BNS, kad sutartis pasirašyta rugpjūčio 27-ąją, kai grupė paskelbė apie susitarimus su „Equinor“ – tuomet ji pranešė, kad sutartis bus pasirašyta artimiausiu metu.

Grupė penktadienį pranešė, kad pakeitimai leis sutaupyti 14-17 mln. eurų per visą likusį sutarties galiojimo laiką – nuo 2022 metų iki 2024 metų pabaigos, o pakeitus sutartį skirtumas tarp perkamų SGD kainos ir vidutinės dujų importo į Lietuvą kainos „taps žymiai stabilesnis“.

Už Klaipėdos SGD terminalo veiklai būtiną minimalų SGD kiekį atsakinga „Ignitis“ penktadienį BNS plačiau sutarties sąlygų nedetalizavo. Pasak jos, bus pakoreguotas SGD krovinių pristatymo grafikas, kainodara ir numatytos papildomos sutarties vykdymo garantijos, tačiau SGD krovinių skaičius ir sutarties trukmė nesikeis.

Dabar SGD kroviniai iš „Equinor“ perkami gerokai brangiau nei dujos kainuoja rinkoje, o kainos skirtumą turi padengti visi dujų vartotojai.

Pastaraisiais metais buvo nuolat bandyta derėtis su „Equinor“ dėl 2014 metais pasirašytos ir 2016 metais pakeistos sutarties sąlygų keitimo. Pagal ją Lietuva įsipareigojo pirkti minimalų Klaipėdos terminalo veiklai būtiną SGD kiekį – keturis didelius laivus per metus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)