Bendrovė antradienį per biržą pranešė, kad dėl to sprendimą dar turi priimti neeilinis visuotinis akcininkų susirinkimas, įvyksiantis rugsėjo 21 d.

„Dėl užfiksuotų stiprių 2023 m. 6 mėn. rezultatų ir toliau tikimės, kad 2023 m. koreguotas pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA) sieks 430–480 mln. Eur“, – rašoma pranešime.

Pirmąjį 2023 m. pusmetį grupės koreguotas EBITDA siekė 253,5 mln. Eur ir išaugo 22,8 proc. palyginus su 2022 m. 6 mėn. laikotarpiu.

Pasak bendrovės, augimą lėmė geresni sprendimų klientams ir rezervinių pajėgumų segmentų rezultatai.

„Teigiamą sprendimų klientams rezultatą lėmė gamtinių dujų tiekimo verslo klientams veikla. Nepaisant to, elektros energijos tiekimo buitiniams vartotojams veikla išliko nuostolinga (-17,5 mln. Eur).

Rezervinių pajėgumų segmente, be reguliuojamų pajamų dar išnaudojome galimybę uždirbti papildomą grąžą rinkoje užfiksuojant teigiamą ateities elektros, gamtinių dujų ir apyvartinių taršos leidimų kainų skirtumą. Žaliosios gamybos segmento rezultatas, dėl žemesnių elektros rinkos kainų buvo mažesnis nei 2022 m. 6 mėn. laikotarpiu, tačiau ir toliau sudarė didžiausią grupės koreguoto EBITDA dalį (43 proc.)“, – dėstoma pranešime.

Palyginus su 2022 m. 6 mėn. laikotarpiu, grupės investicijos išaugo daugiau nei dvigubai ir siekė 402,6 mln. Eur, iš kurių 71 proc. buvo nukreiptos į Lietuvą.

„Bendrą augimą lėmė investicijos į naujus žaliosios gamybos segmento projektus, daugiausiai sausumos vėjo parkus, ir išaugusios investicijos į tinklų segmentą. (…) Nuo 2023 m. pradžios, grupės žaliosios gamybos portfelis išaugo iki 6,3 GW (nuo 5,1 GW), užtikrinti pajėgumai – iki 2,5 GW (nuo 1,6 GW), o veikiantys pajėgumai – iki 1,3 GW (nuo 1,2 GW)“, – rašoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją