„Pakeitimai užtikrins, kad kainų augimo našta visiems buitiniams vartotojams nenusikeltų į ateitį ir leis toliau sklandžiai tęsti pradėtą elektros rinkos liberalizavimo procesą, jo nestabdant ir neatidedant“, – per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Ignitis grupė“.

Pasak bendrovės, pernai rudenį Seimui priėmus įstatymų pakeitimus, turėjusius sušvelninti elektros ir gamtinių dujų kainų kilimą buitiniams vartotojams, iki šių metų liepos grupė amortizuoja išaugusias kainas ir to yra padidėjęs jos apyvartinio kapitalo ir skolos lygis.

„Dabartiniai pakeitimai numato, kad kainų augimas bei iki šiol susidariusios reguliuojamų vartotojų skolos bus iš dalies kompensuojami tiesiogiai iš valstybės biudžeto“, – teigia „Ignitis grupė“.

Seimas ketvirtadienį priėmė dėl Gamtinių dujų, Elektros energetikos ir Energetikos įstatymų pataisas, pagal kurias gyventojams nuo liepos bus kompensuojama dalis išaugusių elektros ir dujų kainų. Kompensacijoms buitiniams vartotojams planuojama skirti apie 570 mln. eurų.

Energetikos viceministrė Inga Žilienė anksčiau teigė, jog didžiausia šių lėšų dalis – apie 370 mln. eurų – bus skirta dengti visuomeninio tiekėjo „Ignitis“ skolai. Tuo metu likusi dalis – apie 200 mln. eurų – bus padalinta gamtinių dujų ir elektros tiekėjams, iš jų 165 mln. eurų – tik elektros tiekėjams, įskaitant ir nepriklausomus. Dalis šių pinigų taip pat teks „Ignitis grupei“.

Įstatymų pataisas dar turės pasirašyti prezidentas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją