Naujų darbuotojų paieškos bendrovė „Oilandgaspeople.com“, besispecializuojanti energetikos sektoriuje, spėja, jog gali būti sukurta nuo 40 iki 50 tūkstančių naujų darbo vietų. Taip pat pranašaujama, kad perspektyvas gali pagerinti ir skalūninių dujų žvalgymo pradžia.

„Oilandgaspeople.com“ įspėjo, kad augant kvalifikuotų ir patyrusių darbuotojų paklausai gali dar labiau padidėti darbo jėgos trūkumas.
Metinėje darbuotojų paieškos bendrovės ataskaitoje analizuojama, kokią įtaką naftos ir dujų sektoriui turėjo rekordinis 27-as licencijų išdavimo etapas, kurio metu Energetikos ir klimato kaitos ministerija 2012 metų spalį suteikė 167 naujas licencijas daugiau nei 300 Šiaurės jūros aikštelių.

Kevinas Forbesas iš „Oilandgaspeople.com“ teigia: „Mūsų prognozė rodo, kad didėjant investicijoms į „ North Sea Oil“, kvalifikuoto personalo paklausa turėtų pasiekti visų laikų aukštumas, kas dar labiau padidins jau ir dabar didelį kvalifikuotų specialistų trūkumą. Šią problemą dar labiau aštrina tai, kad Jungtinės Karalystės kandidatai dėl didesnių atlyginimų vyksta į užsienį, nes kvalifikuotų darbuotojų trūksta visame pasaulyje“.

„Per pastaruosius kelis mėnesius vien „UK Stat Oil“ paskelbė investuojanti į „North Sea Oil“ 4,3 milijardo svarų (18,07 milijardo litų), o tai sukurs daugiau kaip 700 naujų darbo vietų. Buvo paskelbta ir apie milijardo svarų (4,2 milijardo litų) vertės „Harris and Barra“ naftos pramonės plėtros projektą bei dar vieną milijardo svarų investiciją, kuriai bendrai ryžosi Kanadoje įsikūrusi bendrovė „Talisman Energy“ ir Kinijos kompanija „Sinopec“, - toliau dėstė K. Forbesas ir pridūrė, kad naujų projektų tiek daug, kad visų paminėti neįmanoma, o 2013 metais jų tikimasi dar daugiau.