Terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“ pranešė BNS, kad dujovežis „Golar Crystal“ iš centrinės Afrikos gabena 138 tūkst. kub. metrų SGD, jo laukiama sekmadienį.

„Šis dujovežis į Klaipėdą atvyksta pirmą kartą, o SGD atgabenamos iš Pusiaujo Gvinėjos – iš šios šalies gamtinių dujų krovinio taip pat sulauksime pirmą kartą“, – teigia operatorė.

Laivų stebėjimo portalai rodo, kad „Golar Crystal“ plaukia iš Punta Europa Terminal uosto, kuriame veikia EG LNG eksporto terminalas.

Klaipėdoje tai bus antrasis didelis dujovežis spalį prasidėjusiais naujais dujų metais, pirmasis buvo laivas „Gemmata“, maždaug prieš mėnesį atgabenęs SGD iš Trinidado ir Tobago.

Per spalį ir lapkritį Klaipėdą taip pat pasiekė ir dešimt nedidelių dujovežių iš Rusijos Vysocko, kur veikia „Novatek“ SGD gamykla, jie gabena po 9,5-15 tūkst. kub. metrų SGD.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)