Terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“ komentavo BNS, kad „Cool Runner“ turėtų atvykti ketvirtadienį, jis iš Teksaso valstijoje esančio „Freeport LNG“ terminalo plukdo apie 140 tūkst. kubinių metrų SGD.

2014 metais pastatyto ir su Maltos vėliava plaukiojančio laivo gabenamos SGD bus pirmasis didelis dujų krovinys Klaipėdoje nuo sausio pradžios. Tai kartu bus jau septintas JAV dujovežis terminale nuo pernai spalio, kai prasidėjo nauji dujų metai.

Nuo spalio į terminalą atplaukė ir 22 nedideli, iki 10 tūkst. kub. metrų SGD gabenantys, dujovežiai iš Rusijos Vysocko, kur yra „Novatek“ gamykla. Laivų stebėjimo portalų duomenimis, pastarasis toks laivas – „Coral Favia“ – atplaukė pirmadienį.

Per šešerių metų terminalo veiklos istoriją daugiausia dujų atgabenta iš Norvegijos, antroje vietoje pagal proporciją yra kroviniai iš JAV, likę – iš Rusijos, Nigerijos, Trinidado ir Tobago.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)