"Jau po kelių savaičių, rugsėjo pabaigoje, laukiame JAV prekybos misijos Lietuvoje, kurios metu keliolika amerikietiškų informacinių technologijų, atsinaujinančios energetikos, finansinių paslaugų kompanijų ieškos verslo partnerių ir naujų investavimo galimybių", - šios prekybos misijos iniciatoriui J. Shimkui sakė I. Degutienė.

Kalbėdamasi su kongresmenu darbo vizito Jungtinėse Amerikos Valstijose besilankanti Seimo Pirmininkė atkreipė dėmesį, kad "JAV kompanijos dalyvauja pagrindiniuose Lietuvos energetikos projektuose: amerikietiško kapitalo kompanija yra suskystintų dujų terminalo projekto konsultantė, stambios JAV energetikos bendrovės aktyviai domisi skalūninių dujų gavybos galimybėmis Lietuvoje".

"Bendri projektai su JAV kompanijomis turėtų padėti Lietuvai sumažinti vienpusišką energetinę priklausomybę. Energetinė nepriklausomybė - tai kelias į Lietuvos politinės nepriklausomybės įtvirtinimą", - pabrėžė I. Degutienė.

Pasak Seimo vadovės, "politiniai JAV ir Lietuvos santykiai yra labai geri. Tačiau vien politikos nepakanka, ją turi pildyti ir konkretūs ryšiai įvairiose srityse, taip pat ir bendri verslo projektai".

I. Degutienė taip pat padėkojo J. Shimkui už paramą Lietuvos pozicijai dėl dviejų Lietuvos kaimynystėje įgyvendinamų branduolinių projektų. Kaip žinoma, Dž. Šimkus yra vienas iš JAV kongresmenų, parašiusių laišką JAV sekretorei Hillary Clinton dėl problemų, susijusių su atominių elektrinių Baltarusijoje ir Rusijoje projektais.

Reaguodamas į šią padėką kongresmenas J. Shimkus sakė: "Didžiuojuosi savo lietuviška kilme. Tikiuosi, kad mano tėvai ir seneliai taip pat didžiuotųsi manimi už tuos kuklius darbus, kuriuos aš galiu nuveikti jų kraštui".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją