Balsavimo rezultatai išprovokavo rizikingų aktyvų vengimą, kurį analitikai sulygino su nuotaikomis po birželio 23 d. referendumo, kai Jungtinė Karalystė balsavo už pasitraukimą iš Europos Sąjungos (ES).

Tuo tarpu JAV dolerio kursas ir Europos akcijų rinka trečiadienio dienos prekyboje irgi nežymiai atsigavo, ir rinkos dalyvių nuomone, tai susiję su taikia D. Trumpo padėkos kalba, kuri smarkiai skyrėsi nuo jo agresyvios rinkimų kampanijos retorikos.

Brent“ rūšies naftos ateities sandoriai trečiadienį dienos prekyboje smuktelėjo 0,11 proc., iki 45,99 dolerio už barelį. Kiek anksčiau trečiadienį naftos kaina buvo nukritusi iki mažiausio lygio nuo rugpjūčio 11 dienos, 44,40 dolerio.

JAV naftos WTI ateities sandorių kaina trečiadienio dienos prekyboje smuko 0,42 proc. ir siekė 44,79 dolerio.

Naftos analitikai teigia, kad, nors D. Trumpo pergalė sustiprino susirūpinimą dėl būsimos ekonomikos plėtros bei naftos paklausos, yra ir naftą palaikančių veiksnių, kaip galimas JAV politikos pakeitimas Irano atžvilgiu.

„Dar labai neaišku, kokią poziciją užims D. Trumpas Artimųjų Rytų geopolitikoje, – sakė Olivier Jakobas iš „Petromatrix“. – Prezidentas Barackas Obama nuo pat savo prezidentavimo pradžios stengėsi sumažinti įtampą santykiuose su Iranu, ir mes negalime būti tikri, ar prezidentas D. Trumpas tęs politiką šia kryptimi“.

D. Trumpas kritikavo branduolinį susitarimą tarp Vakarų ir Irano, leidusį Teheranui šiais metais smarkiai padidinti naftos eksportą. Iranas trečiadienį pranešė, kad D. Trumpas privalo laikytis susitarimo įsipareigojimų.

Amerikos naftos instituto (API) duomenimis, naftos atsargos JAV per savaitę, pasibaigusią lapkričio 4 dieną, padidėjo 4,4 mln. barelių, iki 485,6 mln. Tuo tarpu analitikai prognozavo 1,3 mln. barelių prieaugį.

Oficiali Energetikos informacijos administracijos statistika bus paskelbta trečiadienį vakare.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)