Į trečiadienio Vilniaus tarybos posėdžio darbotvarkę įtrauktas siūlymas pakeisti 2002 metais pasirašytą sutartį su „Vilniaus energija“ ir „Dalkia“ bei įpareigoti įmonę investuoti dar 72,5 mln. litų, skelbia savivaldybė.

Pagal projektą, savivaldybė įsipareigotų po to, kai pasibaigs šilumos tinklų nuomos sutartis su "Vilniaus energija", nupirkti įrangą už likutinę vertę.

Po opozicijos kritikos projektą rengę savivaldybės atstovai šių metų liepą atsiėmė klausimą, norėdami "įnešti daugiau aiškumo".

Vilniaus savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Kęstutis Gruzdys anksčiau BNS teigė, kad investicijos būtinos dėl Europos Sąjungos reikalavimų. Bendrovė, ketinusi investuoti ir į biokuro įrangą, prašė patvirtinti 186 mln. litų investicijas, tačiau nutarta siūlyti mažesnes - 72,5 mln. litų investicijas vien dujų įrangai.

"Reikia apie 72,5 mln. litų dydžio investicijų (...). Jei nebus atliktos reikiamos investicijos į taršos mažinimo priemones, pagrindiniai Vilniaus šilumos šaltiniai 2016 metais neatitiks aplinkosaugos reikalavimų ir reikės mokėti baudas arba jų eksploatacija taps negalima", - rašoma dokumento projekte.

„Dalkia“ vasarą skelbė, kad į sostinės šilumos ūkį jau yra investavusi 562 mln. litų – 96 proc. įsipareigotos investuoti sumos.

"Vilniaus energijos" atstovas Nerijus Mikalajūnas BNS anksčiau teigė, kad bendrovė investuos 72,5 mln. litų į azoto oksidų, išskiriamų deginant gamtines dujas, filtrus ir kitas priemones. Ketinama investuoti į antrąją termofikacijos elektrinę ir į rezervinę 8-ąją katilinę, kuri niekada nebuvo atnaujinama.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)