Šaltinių duomenimis, „Gazprom“ greičiausiai pavyks išsisukti be baudos už tai, kad apribojo konkurenciją ir pasinaudojo savo dominuojančia padėtimi, bet ji privalės pateikti teisiškai patvirtintą pasižadėjimą ateityje pakeisti savo veiklos metodus.

Jei „Gazprom“ ir vėl pažeistų konkurencijos taisykles, Europos Komisija gali dujų bendrovei skirti baudą, siekiančią iki 10 proc. jos metinių įplaukų.

„Financial Times“ duomenimis, „šis susitarimas greičiausiai supykdys Rytų Europos ir Baltijos šalis, kurios vykdė kampaniją, kad „Gazprom“ būtų skirtos griežtesnės priemonės.“

„Šis susitarimas žymi posūkį vienoje iš pačių svarbiausių Europos Komisijos antimonopolinių kovų. ES šalims, buvusioms Sovietų sąjungos narėmis, tai tarsi patikrinimas, ar galinga bloko antimonopolinė ranka apgins jų interesus nuo Rusijos monopolininkės, kuri varžo energijos tiekimą.

Labiausiai Rusiją kaltina Lenkija ir Lietuva, kurios mano, kad Rusija dujas naudoja kaip politinį įrankį. Šios šalys kritikuoja Briuselį už tai, kad jis nesprendžia nesąžiningų kainų problemos“, – rašo leidinys.

Nesąžiningas kainas Rusija taiko Estijai, Latvijai, Lietuvai, Lenkijai ir Bulgarijai.

ES konkurencijos komisarė Margrethe Vestager ir „Gazprom“ vadovas Aleksandras Medvedevas planuoja susitikti savaitės pabaigoje ir patvirtinti susitarimą arba paskelbti, kad jau labai priartėjo prie susitarimo patvirtinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)