Šiuo metu gedimus didelės elektrikų ir inžinierių pajėgos vis dar šalina skirtinguose šalies regionuose. Antradienio pavakario duomenimis, elektros energijos tiekimas buvo sutrikdytas 2 tūkst. vartotojų.

Sparčiai gedimus pavyksta likviduoti Alytaus regione – čia elektros energijos tiekimas jau artimiausiu metu bus atstatytas ir likusiems 45 vartotojams. Utenos regione tiekimas sutrikęs 69 vartotojams. Gerokai sudėtingesnė padėtis Šiaulių regione, kur elektros energijos vis dar neturi 1300 vartotojų. Daugiausia atjungtų objektų – virš tūkstančio – yra Joniškio raj.

„Sudėtingiausia padėtis išlieka Joniškio rajone. Čia sutelkėme didžiausias pajėgas, registruojame gyventojų pranešimus apie pavojingas situacijas ir šaliname itin sudėtingus gedimus. Vietomis šiame rajone išverstos ištisos oro linijos, o tokie gedimai itin imlūs laikui. ESO elektrikai dabar šiame rajone apžiūri aplink nepažeistas transformatorines esančias oro linijas, kur galėtume pajungti generatorius ir tokiu būdu bent daliai gyventojų atnaujinti elektros energijos tiekimą, tačiau kol kas negalime garantuoti, kad tai padaryti pavyks“, – sako ESO atstovė ryšiams su visuomene Rasa Juodkienė.

Jos teigimu, gedimus pašalinti tikimasi per artimiausią parą, todėl gyventojų prašoma kantrybės, nes stichijos jėga buvo didelė, todėl ir gedimams likviduoti laiko šiame regione reikia daugiau nei kituose.

„Suprantame, kad žmonės patiria daug nepatogumų ir nors ESO elektrikų ir jų darbą koordinuojančių dispečerių pajėgos itin didelės, suremontuoti, o kai kur ir naujai pastatyti medžių nuverstas, sugadintas atramas reikia laiko“, – teigia ESO atstovė.

Absoliuti dauguma gedimų įvyko dėl ant oro linijų užgriuvusių medžių ar jų šakų, kurios nutraukė laidus. Visoje šalyje pastarosiomis dienomis siaučiant vėtroms gedimus šalino keli šimtai ESO darbuotojų, į pagalbą pasitelkti ir rangovai.

Gedimai pašalinti ir elektros energijos tiekimas atkurtas visiems nuo gamtos stichijų nukentėjusiems Kauno ir Klaipėdos regionuose esantiems vartotojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)