„Ryte buvo fiksuoti 800 atvejų, kai dėl šalčio sutriko elektros energijos tiekimas. Daugiausiai vartotojų, kuriems laikinai buvo sutrikęs elektros energijos tiekimas buvo Utenos regione. Gedimas įvyko „Litgrid“ tinkle, tačiau vartotojams operatyviai tiekimas buvo atnaujintas prijungiant juos prie kitos linijos ir jau 7 val. 27 min. tiekimas čia buvo atnaujintas visiems vartotojais“, – Eltai teigė R. Juodkienė.

„ESO šiandien ryte fiksavo ir daugiau pranešimų dėl sutrikusio dujų tiekimo. Tokius gedimus taip pat stengiamės šalinti kaip įmanoma greičiau“, – pridūrė ji.

Nors labiausiai tiekimas buvo sutrikęs Utenos regione, kuriame Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis sausio 7–8 d. buvo iki 27,5 laipsnių šalčio siekianti temperatūra, pranešimų gauta ir iš Alytaus, Kauno, Panevėžio bei Klaipėdos regionų.

R. Juodkienė pamini, kad nepaisant šaltų oro sąlygų, darbuotojai bando operatyviai užtikrinti, kad elektros energijos tiekimas būtų užtikrintas kaip galima greičiau.

„Darbuotojai, nepaisant sudėtingų oro sąlygų, operatyviai dirba, kad elektros energijos tiekimas būtų atstatytas kaip įmanoma greičiau visoje šalyje“, – paminėjo ji.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, Lietuvoje sausio 7–8 d. šalčiai buvo stipriausi per beveik trejus metus. Pirmadienio rytą šiaurės rytų Lietuvoje oro temperatūra nukrito net iki 27–28 laipsnių šalčio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją