ESO atstovė ryšiam su visuomene Rasa Juodkienė įspėja, kad spartus išmaniųjų skaitiklių diegimas gali paskatinti sukčius pasinaudoti gyventojų patiklumu, todėl dar kartą akcentavo, kad skaitiklių diegimas ir visos su tuo susijusios paslaugos yra nemokamos.

„ESO išmaniuosius skaitiklius keičia nemokamai – niekada neprašo pinigų nei už skaitiklį, nei už jo įdiegimą ar patikrinimą. Nei bendrovės elektrikams, nei rangovams nereikia mokėti už minėtų darbų atlikimą. Dar noriu akcentuoti, kad ESO elektrikai netikrina namų elektros tinklų, neatlieka jokių remonto darbų. Darbuotojai gali patikrinti skaitiklį, jį pakeisti arba, reikalui esant, nurašyti turimo skaitiklio duomenis“, – teigia R. Juodkienė.

Anot jos, vienas svarbiausių dalykų, kurį reikia atsiminti: elektros ar dujų apskaitos prietaisas yra ESO prižiūrimo skirstomojo tinklo dalis, tai – bendrovės nuosavybė, todėl ir keisti ar juos tikrinti gali tik ESO darbuotojai arba bendrovės samdyti rangovai.

ESO darbuotojai ir rangovai, atlikdami darbus vilki specialią aprangą, turi ESO patvirtintą pažymėjimą ir visuomet paprašius jį parodo. „Siūlau įsiminti šiuos svarbius dalykus ir nesigėdinti paprašyti pažymėjimo, jeigu kyla abejonių ir norite įsitikinti, kad darbus atvyko atlikti būtent ESO darbuotojas arba bendrovės pasamdytas rangovas“, – pataria ESO atstovė ryšiams su visuomene.

Jeigu atėjo eilė keisti vartotojo namuose esantį skaitiklį į išmanųjį, bendrovės atstovai vartotoją apie tai informuoja telefonu, trumpąją SMS žinute ir (arba) elektroniniu paštu. Informaciją apie prietaiso keitimą, jeigu jis turi būti montuojamas viduje, galima pasitikrinti ir prisijungus prie ESO savitarnos, kur būna nurodyti suplanuoti skaitiklių keitimo darbai.

Šiuo metu jau įdiegta 575 tūkst. išmaniųjų skaitiklių, o iki 2025-ųjų pabaigos pagal šiuo metu galiojančią prioritetų tvarką bus įdiegta 1 177 mln. Išmaniųjų apskaitos prietaisų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją