Kaip skelbiama ESO pranešime, vartotojai neturės atlikti jokių papildomų veiksmų, elektra jiems bus tiekiama kaip įprasta. Tam ESO ketina skirti papildomus išteklius.

„Enefit“ perims „EGTO energija“ įsipareigojimus daugiau nei 7300 klientų. Techninis klientų duomenų perkėlimas į „Enefit“ užtruks kelias dienas. „Enefit“ taip pat konsultuoja klientus ir atsako į iškilusius klausimus“, – rašoma ESO pranešime.

Pasak ESO Sprendimų klientams departamento vadovo Audriaus Buivydo, 5691 buitiniai klientai turi teisę sudaryti naują sutartį su kitu nepriklausomu tiekėju – „Ignitis“ arba „Elektrum Lietuva“. 1697 nebuitiniai vartotojai gali pasirinkti iš 10 aktyviai veikiančių elektros tiekėjų.

Kaip pirmadienį pranešė LRT radijas, „EGTO energija“ vėlų pirmosios savaitės dienos vakarą informavo klientus apie nutraukiamą veiklą.

Tiekėjas pranešė, kad elektros nebetiekia nuo penktadienio, o toliau paslaugas klientams teiks „Enefit“.

„Enefit“: sąlygos išliks nepakitusios

Nepriklausomas elektros tiekėjas „Enefit“ komentavo „Delfi“, kad buvę „EGTO energija“ vartotojai išsamią informaciją artimiausiu metu ras „Enefit“ svetainėje ir klientų aptarnavimo centre.

„Svarbiausias uždavinys dabar – užtikrinti nenutrūkstamą elektros energijos tiekimą visiems privatiems ir verslo klientams. Jų turėta kainodara ir esminės sutarties sąlygos išliks nepasikeitusios“, – komentuoja „Enefit“ vadovas Vytenis Koryzna.

Pasak jo, kad šiems klientams iškart keisis tik vienas dalykas – energijos kilmė.

„Kadangi iki šiol visų „EGTO“ paslaugų vartotojų naudota elektra nebuvo žalioji, privatiems jos klientams savo lėšomis užtikrinsime žalios energijos tiekimą. Toks pokytis nepareikalaus iš vartotojų jokių papildomų mokesčių ar pastangų, bet suteiks jiems papildomą vertę“, – sakė „Enefit“ vadovas.

Bendrovė atkreipia dėmesį, kad žaliąją energiją tokiu būdu užtikrins tik privatiems buvusiems EGTO klientams. Verslo klientai žaliąja energija galės naudotis pagal bendrovės siūlomų mokėjimo planų sąlygas.

ELTA primena, kad balandį Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) įspėjo „EGTO energiją“ dėl per mažo įstatinio kapitalo, kuris, pagal Elektros energetikos įstatymą, turi būti ne mažesnis negu pusė įstatinio kapitalo dydžio – kas užtikrintų įmonės finansinį stabilumą.

Tuomet įmonės vadovas Egidijus Rutkauskas teigė, jog įmonė pradėjo šalinti VERT nustatytus trūkumus, padidino įstatinį kapitalą. Tada tiekėjo vadovas patikino apie planus tęsti veiklą, kuriamą mobiliąją programėlę paslaugų tiekimui palengvinti.

Pirmadienio duomenimis, „EGTO energija“ nepriklausomu tiekėju buvo pasirinkę 5790 vartotojai.

Jau anksčiau nepriklausomo elektros tiekėjo veiklą nutraukė „Birštono elektra“, „Perlas energija“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)