„Jūs, be abejo, suprasite, kad mes to nenorime komentuoti“, – BNS sakė „E.ON“ atstovas Adrianas Schaffranietzas. Taip jis atsakė į klausimą, ar „E.ON“ pasiryžęs svarstyti galimybę Lietuvos Vyriausybei parduoti turimą 38,9 proc. „Amber Grid“ akcijų paketą.

Jis taip pat neatsakė į klausimą, ar dėl to vyksta pokalbiai su Lietuvos Vyriausybe.

Lietuvos Vyriausybė „Gazprom“ ir „E.ON“ siūlo parduoti jų valdomus „Amber Grid“ akcijų paketus – tai įrašyta jos atsakymuose į „Gazprom“ pasiūlymus.

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė antradienį vakare BNS sakė, kad Lietuva savo atsakymus su pasiūlymais „Gazprom“ išsiųs trečiadienį.

„Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas Valerijus Golubevas pirmadienį pareiškė, kad „Gazprom“ pasirengęs parduoti jam priklausantį „Amber Grid“ akcijų paketą.

„Gazprom“ valdo 37,1 proc., „E.ON Ruhrgas International“ – 38,9 proc., Energetikos ministerija – 17,7 proc. „Amber Grid“ akcijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)