Atsisakyta dalies Valstybinės energetikos inspekcijos (VEI) patikrinimų ir pažymų, prie tinklų prijungiant naujų vartotojų žemos įtampos (iki 1000 voltų) elektros ir žemo slėgio (iki 5 barų) gamtinių dujų įrenginius.

Pagal naują tvarką, už tinkamą ir saugų tokių įrenginių įrengimą bei prijungimą prie elektros ir dujų skirstomųjų tinklų bus atsakingi šios veiklos atestatą turintys juridiniai ir fiziniai asmenys (rangovai).

Taip pat pagreitintos ir supaprastintos prijungimo prie elektros ir gamtinių dujų tinklų procedūros didiesiems elektros ir dujų vartotojams. Nuo šiol tokie vartotojai galės savo lėšomis įrengti elektros ir gamtinių dujų operatorių tinklus, susijusius su vartotojų įrenginių prijungimu („Fast- track“ procedūros).

Tikimasi, kad „Fast Track“ procedūra pasinaudos apie 15–30 didžiųjų elektros vartotojų bei apie 10–20 stambiųjų dujų vartotojų per metus. Manoma, kad tai bus nekilnojamojo turto vystytojai, prekybos centrai bei kiti vartotojai.

Taip pat patobulinta naujų gyvenamųjų namų kvartalų elektrifikavimo ir dujofikavimo tvarka – nuo šiol skirstomųjų tinklų operatoriai turi teisę vykdyti išankstinę skirstomojo tinklo plėtrą. Taip bus sukuriamos lengvesnės sąlygos konkrečiame kvartale planuojantiems įsikurti asmenims prisijungti prie elektros ir dujų skirstomųjų tinklų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)