Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, nors šiame projekte, kaip ir anksčiau, įtvirtinama, kad atsakomybė už želdinių genėjimą prie oro linijų numatyta tiek elektros tinklų operatorei bendrovei "Lesto", tiek gyventojams - želdinių savininkams, tačiau kai kurios siūlomos korekcijos kelia nuostabą specialistams.

Taisyklių projekte Energetikos ministerija nurodo, kad, kaip ir iki šiol, miestuose, kaimo gyvenamosiose vietovėse, miško parkuose, privačiuose sklypuose želdinius po elektros linijomis turi kirsti ar genėti jų savininkai, suderinę su elektros tinklus eksploatuojančiomis bendrovėmis.

Tačiau galiojančiose taisyklėse numatoma, kad tuo atveju, kai gyventojai nevykdo įstatymuose nustatyto įpareigojimo, darbus to savininko lėšomis atlieka tinklo operatoriai, o dabar siūloma įtvirtinti, jog elektros tinklų prižiūrėtojai darbus atliktų iš savo kišenės.

Ir tik paskui jie, kaip nurodoma taisyklių projekte, "gali kreiptis" š į želdinių savininkus, kurie privalėtų kompensuoti darbų išlaidas.

Lietuvos elektros energetikos asociacijos (LEEA) prezidentas Vladas Paškevičius neneigia, kad dėl neaiškumų reglamentuojant želdinių po elektros linijomis priežiūrą galintys susidaryti operatorių nuostoliai atsidurtų visų vartotojų sąskaitose už elektrą.

"Jeigu nesumokėjo medžio savininkas ir, tarkime, "Lesto" prisiėmė tas išlaidas - kas jas paskui padengs? Tik kiti vartotojai", - svarstė jis.

Seimo Energetikos komisijos vicepirmininkas Kęstutis Masiulis taip pat įsitikinęs, kad ministerijos geradarystė turi savo kainą: palengvinus sąlygas želdinių savininkams, dėl to susidariu sius elektros tinklų nuostolius teks dengti visiems.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)