Ketvirtadienio rytą kalbėdamas Žinių radijuje A. Kubilius Energetikos ministeriją palygino su karštos bulvės mėtymu.

"Iš tiesų tai rodo, kad šis darbų baras, reikalaujantis ir patirties, ir politinės valios, ir atsakomybės, nė vienai partijai neatrodo patrauklus. Energetikos reikaluose nėra didelių europinių pinigų, nėra ką dalintis, dėl to, matyt, ministerija pagal tą jau išgarsėjusią lyginimų skalę sulaukia labai mažai balų", - sakė ministras pirmininkas.

A. Kubilius atkreipė dėmesį, kad Energetikos ministerijos nenorėjo ir socialdemokratai.

"Ministerija buvo atiduota Tvarkai ir teisingumui, paskui buvo permesta Darbo partijai, o dabar Darbo partija permeta Lenkų rinkimų akcijai. Iš tikrųjų, iš šono žiūrint, tai šiek tiek juokingai atrodo. O šiaip tai kelia susirūpinimą, kad pretenduojantys būti valdančiojoje koalicijoje į energetikos reikalus žiūri kaip į tokius reikalus, kurie jiems visai nerūpi arba tiesiog bijo prisiimti atsakomybę", - kalbėjo premjeras.

ELTA primena, kad socialdemokratai, Darbo partija, partija Tvarka ir teisingumas bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija formuoja valdančiąją koaliciją.

"Tvarkiečiams" pagal susitarimą priklauso du ministrų portfeliai - vidaus reikalų ir aplinkos. Į aplinkos ministrus siūloma skirti Valentiną Mazuronį, į vidaus reikalų - Remigijų Žemaitaitį. Šias kandidatūras trečiadienį patvirtino "tvarkiečių" prezidiumas.

Socialdemokratams priklauso premjero postas ir septynios ministerijos - Finansų, Užsienio reikalų, Krašto apsaugos, Susisiekimo, Ūkio, Sveikatos reikalų ir Teisingumo ministerija.

Darbo partijai priklauso Seimo Pirmininko postas ir penkios ministerijos, tačiau vieną jų "darbiečiai" žada atiduoti Lietuvos lenkų rinkimų akcijai. Darbo partija tikriausiai vadovaus Žemės ūkio, Švietimo ir mokslo, Socialinių reikalų ir darbo, Kultūros ministerijoms, o Lenkų rinkimų akcijai gali būti skiriama Energetikos ministerija.