Skelbiama, kad 1,6 mln. eurų vertės saulės parko „Aušra“ netoli Panevėžio galingumas siekia 2 megavatus (MW), o apie 3 mln. eurų vertinamo „Rytmečio“ saulės parko prie Alytaus bendra galia – 3,7 MW.

Naujieji saulės parkai žaliąją elektrą gamins beveik tūkstančiui fizinių klientų visoje Lietuvoje. „Elektrum Lietuva“ vadovas Martynas Giga sako, jog abiejų parkų pajėgumai buvo išpirkti dar gerokai prieš jiems pradedant veikti.

„Žalioji saulės elektra Lietuvoje toliau patiria pasiūlą viršijančią paklausą, kurią palaiko ir nesena praėjusių metų patirtis su rekordiškai brangusia elektra, ir noras naudoti energiją, pagamintą iš atsinaujinančių šaltinių. Tai vienas paprasčiausių būdų gyventojams tapti gaminančiais vartotojais bei pasinaudoti šio statuso suteikiamais privalumais. Kone svarbiausia nauda – galimybė minimaliai sumažinti savo priklausomybę nuo elektros kainos svyravimų“, – sako M. Giga.

Bendrovė nurodo, kad naujajame „Aušros“ saulės parke 1 kilovatas (kW) sugeneruos apie 1110 kilovatvalandžių (kWh) elektros energijos per metus, o „Rytmečio“ – 1130 kWh. Abu parkai turėtų būti eksploatuojami 25 metus. Juose naudojami dvipusio tipo monokristaliniai saulės moduliai, kurių kiekvieno galia yra ne mažesnė nei 645 vatai (W).

„Elektrum Lietuva“ šiuo metu eksploatuoja penkis saulės parkus: 1,5 MW ir 5 MW galingumo Klaipėdos rajone, taip pat 4,4 MW saulės parką Radviliškio rajone ir naujuosius 2 MW „Aušros“ parką Panevėžio rajone bei 3,7 MW „Rytmečio“ Alytaus rajone. Dar beveik 300 MW saulės parkų yra vystoma.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją