ESO atstovė Akvilė Adomaitytė BNS pranešė, kad 13 val. Kauno regione elektros energijos tiekimas buvo sutrikęs 3 tūkst. klientų, Panevėžio – 380, Vilniaus - 394, Alytaus - 429, Utenos - 35 klientams.

„Daugelyje vietų gedimus lėmė gausus žaibavimas ir ant oro linijų virtę medžiai. Gedimus šalina 86 operatyvinės komandos, suburtos iš bendrovės ir rangovų darbuotojų, gedimus tikimasi pašalinti per sekmadienį. Didžioji dalis gedimų jau pašalinta“, - teigė A.Adomaitytė.

Ji anksčiau BNS sakė, kad dėl audros labiausiai nukentėjo Prienų ir Kaišiadorių rajonai, o šeštadienį apie 22 val. elektros energijos tiekimo gedimų skaičius buvo išaugęs iki 16 tūkstančių.

ESO prašo gyventojų gamtos stichijų metu nesiartinti prie elektros įrenginių ar oro linijų, o pastebėjus pažeistus elektros tinklo įrenginius ar nutrūkusius elektros laidus nedelsiant skambinti trumpuoju bendrovės numeriu 1802 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)