Rugpjūčio 6-12 dienomis „Nord Pool“ biržos Lietuvos zonoje elektros kaina buvo 56,88 euro už megavatvalandę (MWh). Tokia pat ji buvo ir Latvijoje, sumažėjusi 7 proc., o Estijoje elektra kainavo 52,79 – 11 proc. mažiau.

„Nord Pool“ biržos sistemoje elektra pigo 5 proc. ir siekė 49,76 euro už MWh.

Pasak „Litgrid“, Baltijos šalyse praėjusią savaitę vietinė vėjo gamyba padidėjo 37 proc. Hidroelektrinių ir šiluminių elektrinių gamyba sumažėjo 46 proc. ir 12 proc. Didžioji dalis – 62 proc. – visos regione sugeneruotos elektros buvo pagaminta Estijoje.

Bendra elektros gamyba antrą savaitę iš eilės Lietuvoje padidėjo apie 40 proc. ir siekė vidutiniškai apie 21 proc. viso šalies suvartojimo. Daugiausiai elektros (52 proc.) pagaminama vėjo elektrinėse, o šiluminėse ir hidroelektrinėse – 26 proc. ir 23 proc.

Lietuvoje praėjusią savaitę importuota 76 proc. suvartotos elektros (5 proc. mažiau nei ankstesnę savaitę). Daugiausiai jos (48 proc.) importuota iš trečiųjų šalių, 37 proc. – iš Švedijos, 11 proc. iš Latvijos ir 4 proc. iš Lenkijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)