Elektros tiekimas nenutrūks

Daugelis vartotojų nepriklausomą elektros energijos tiekėją turi pasirinkti iki birželio 18 dienos, kad nepriklausomas tiekimas prasidėtų liepos 1-ąją.

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) pirmininkas Renatas Pocius Delfi TV laidoje „Iš esmės“ pateikė skaičius, jog antrojo liberalizacijos etapo vartotojai, kurie suvartoja nuo 1000 iki 5000 kilovatvalandžių per metus, ir nepriklausomą elektros tiekėją turi pasirinkti iki birželio 18 dienos, tai jau padarė 53 proc. arba daugiau nei 390 tūkst. vartotojų. Tačiau 47 proc., o tai yra apie 350 tūkst. vartotojų, to dar nėra padarę.

„Nepasirinkusiems ir po liepos 1 dienos elektros tiekimas nenutrūks. Bet nuo liepos 1-osios elektros tiekimą vykdys energijos skirstymo operatorius. Tai yra garantinis tiekimas ir vartotojai už elektros energiją kaip produktą mokės 25 proc. brangiau“, – teigė R. Pocius.

Energetikos ekspertas, profesorius Vidmantas Jankauskas pripažino, jog ir pats dar nėra pasirinkęs nepriklausomo elektros energijos tiekėjo. „Nepasirinkau, nes laukiu galutinio išaiškinimo dėl kompensavimo. Dabar labai neaišku. Pasižiūriu – šeši tiekėjai, siūlo po tris variantus, įvairios kainos. Ką reiškia 23 centai už kilovatvalandę? Ar pasirinksiu pigiausią ar brangiausią vis tiek mokėsiu 23 centus?“ – laidoje klausimus kėlė V. Jankauskas.

R. Pocius aiškino, jog šiai dienai numatoma, jog 23 centai už kilovatvalandę yra kompensacijos grindys ir prognozuojama, kad tokia kompensacija bus taikoma iki metų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)