„Mes nutiesėme bendradarbiavimo saitus su virtine tarptautinių partnerių, siekdami užsitikrinti reikiamą energijos išteklių, ypač dujų, tiekimą, kad patenkintume poreikius artimiausiomis žiemos savaitėmis“, – per trumpą spaudos konferencija ketvirtadienį Briuselyje kalbėjo EK atstovė.

Jos žodžiais, dujų tiekimo į ES artimiausiu laikotarpiu tema aptarta su tokiomis jas eksportuojančiomis valstybėmis kaip JAV, Kataras, Egiptas, Azerbaidžanas ir Nigerija, o į šiuos aptarimus buvo įsitraukusi EK vadovė Ursula von der Leyen, taip pat ES energetikos komisarė Kadri Simson.

Pasak D. Spinant, gamtinių dujų tiekimas buvo intensyvių diskusijų ir veiksmų koordinavimo tarp JAV ir ES tema – ES, siekdama užsitikrinti stabilų suskystintų gamtinių dujų (SGD) tiekimą, sulaukė tvirtos JAV bei kitų tarptautinių partnerių paramos.

EK atstovė pabrėžė, kad yra pagrindo manyti, jog 120 SGD tanklaivių, kurie sausį buvo pristatyti Europai, o tai – apytikriai 10 mlrd. kubinių metrų dujų, užtikrina ES energetinį saugumą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)