„Kai kurių inertinių dujų (chemiškai inertinių elementų, tokių kaip argonas, helis ar neonas) buvimas yra žinomas reiškinys – ištyrinėtas ir būdingas reaktoriaus veikimo procedūroms“, – sakoma EDF, kuri yra viena iš Taišano elektrinės akcininkių, pranešime.

Anksčiau EDF patronuojama įmonė „Framatome“ informavo „padedanti spręsti veikimo problemą“ jėgainėje, esančioje Kinijos pietinėje Guangdongo provincijoje.

CNN, remdamasi „Framatome“ laišku JAV Energetikos departamentui, pranešė, kad tarp susirūpinimą keliančių dalykų yra kaltinimas, jog Kinijos saugos priežiūros tarnyba ketina padidinti leistinos taršos radioaktyviosiomis medžiagomis normas teritorijoje aplink elektrinę, kad jos netektų uždaryti.

Jėgainę valdanti Kinijos valstybinė įmonė „China General Nuclear Power Group“ sekmadienį vakare paskelbtame pranešime nurodė, kad „Taišano atominėje elektrinėje ir jos apylinkėse aplinkos rodikliai yra normalūs“.

Įmonė nepaminėjo jokio nuotėkio arba incidento elektrinėje, bet pabrėžė, kad jėgainė atitinka „branduolinės saugos reikalavimus ir elektrinių techninius parametrus“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)