„West Texas Intermediate“ rūšies naftos kaina ketvirtadienio rytą šoktelėjo 12,91 proc. iki 23,52 dolerio už barelį. Trečiadienį kainos nuosmukis sudarė net 24 proc.

Tuo tarpu „Brent“ rūšies naftos kaina pakilo 6 proc. iki 26,37 dolerio už barelį. Praėjusią dieną „Brent“ kaina smuko 14 proc.

Naftos kainos pastarosiomis dienomis smuko iki rekordinių žemumų, daugeliui pasaulio šalių įvedus kelionių apribojimus, o vienoms didžiausių naftos gavėjų pasaulyje Saudo Arabijai ir Rusijai įsitraukus į konfliktą dėl naftos gavybos apimčių.

Ketvirtadienį kainos atsigavo dėl netikėto ECB pranešimo apie 750 mlrd. eurų vyriausybių ir įmonių obligacijų įsigijimo programos. Vadinamoji Pandemijos nepaprastosios padėties pirkimo programa pristatyta praėjus vos 6 dienoms po to, kai ECB paskelbė apie ekonomikos skatinimo paketą, kuris nenuramino finansų rinkų.

Tiesa, analitikai prognozuoja, kad naftos kainoms didelio poveikio tai nepadarys.

„Tebesitęsiančios karantino priemonės didžiausiose pasaulio ekonomikose, reaguojant į COVID-19 protrūkį, ir toliau smarkiai veiks naftos paklausą“, – teigė „AxiCorp“ analitikas Stephenas Innesas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)