Kauno miesto savivaldybės išplatintame pranešime rašoma, jog administracijos direktorius Dainius Ratkelis pasirašė įsakymą, kuriuo nuo pirmadienio baigiamas šildymo sezonas.

"Atsižvelgdamas į ateinančio savaitgalio ir kitos savaitės orų prognozes, nutariau neatidėlioti sprendimo dėl šildymo sezono pabaigos. Šildymo kainos ir taip gerokai išvargino miesto gyventojus", - pranešime cituojamas D. Ratkelis.

Nors sezonas oficialiai baigiamas pirmadienį, šilumos išjungimo procesas užtruks dar kelias dienas. Taip pat vartotojai turi teisę nuspręsti šildytis ilgiau.

Vilniaus miesto savivaldybė skelbė, kad sprendimą išjungti šildymą daugiabučiuose gali priimti patys gyventojai, nelaukdami savivaldybės sprendimo.

Remiantis teisės aktais, šildymo sezono pabaigą savivaldybė skelbia, kai trijų parų iš eilės vidutinė lauko oro temperatūra yra aukštesnė nei 10 laipsnių šilumos.

Penktadienį šildymas išjungiamas Vilniaus miesto gimnazijose, o pirmadienį - kitose mokyklose, administraciniuose ir gyvenamuosiuose pastatuose. Trečiadienį šildymas bus išjungtas vaikų darželiuose ir sveikatos priežiūros įstaigose.

Šildymo sezoną rekomenduojama baigti, kai tris paras vidutinė paros oro temperatūra yra daugiau kaip 10 laipsnių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)