Pernai viena valstybinė Lietuvos įmonė paskelbė konkursą dėl 750 tūkst. kubinių metrų suskystintų dujų pirkimo per metus. SGD būtų konvertuojamos į įprastas dujas ir saugomos plūduriuojančiame suskystintų dujų terminale, kurį Lietuva išsinuomojo iš Norvegijos bendrovės „Hoegh LNG“. Dujos šiame terminale būtų priimamos nuo 2014 metų pabaigos, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

„Norvegija yra viena iš galimų tiekėjų, o „Statoil“ yra viena iš pretendenčių, dalyvaujančių konkurse dėl SGD tiekimo“, - viešėdama Osle per interviu sakė D. Grybauskaitė.

Lietuva, praėjusiais metais sunaudojusi 3,3 mlrd. kubinių metrų dujų, šiuo metu yra visiškai priklausoma nuo Rusijos „Gazprom“ dujų, tiekiamų dujotiekiais, ir siekia importuoti suskystintas dujas, kurios sudarytų pusę visų sunaudojamų dujų.

„Statoil“ atstovas spaudai tvirtino, kad bendrovė šiuo metu konkrečių planų Lietuvoje neturi, bet pažymėjo, kad ji nuolat vertina visas komercines galimybes plėtoti SGD verslą.

Konkursas taip pat sudomino vieną tiekėją iš Jungtinių Valstijų, pridūrė D. Grybauskaitė, bet konkretaus bendrovės pavadinimo neįvardijo.

Lietuvos žiniasklaida anksčiau skelbė, jog konkurse dalyvauja amerikiečių kompanija „Cheniere Energy Inc“, neseniai pasirašiusi sutartį tiekti suskystintas dujas Didžiosios Britanijos įmonei „Centrica PLC“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)