Anot Prezidentūros pranešimo, Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos prezidentai aptarė galimybes stiprinti regioninį bendradarbiavimą, strateginių energetikos ir transporto projektų įgyvendinimo perspektyvas, saugumo politiką, aktualius ES ir NATO klausimus.

Pasak D.Grybauskaitės, "Baltijos ir Šiaurės šalių išminčių ataskaitoje" (NB8 Wise men report) pateiktos rekomendacijos numato efektyvius būdus, kaip pagilinti Šiaurės Europos ir Baltijos šalių partnerystę, be to, tai yra puiki galimybė inicijuoti bendrus projektus bendradarbiaujant užsienio politikos, saugumo ir gynybos, ekonomikos, mokslo ir švietimo srityse.

Prezidentė D.Grybauskaitė taip pat pabrėžė, kad aktyvus Lenkijos vaidmuo yra itin svarbus ne tik sprendžiant Lietuvos ir Baltijos šalių energetinius klausimus, bet ir stiprinant regioninį bendradarbiavimą bei skatinant sėkmingą viso Baltijos regiono plėtrą.

"Elektros jungtis su Lenkija padės Lietuvai išsivaduoti iš energetinės izoliacijos ir prisidės prie efektyvios energetikos rinkos regione sukūrimo. Glaudūs santykiai tarp Baltijos šalių ir Lenkijos, bendri projektai siekiant užtikrinti energetinę nepriklausomybę atneš naudos visai Europos Sąjungai.

Lenkijos aktyvesnis dalyvavimas Baltijos ir Šiaurės Europos valstybių bendradarbiavime yra sveikintinas", - pranešime spaudai cituojama D.Grybauskaitė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją