„Olkiluoto 3 blokas dirbo įprastu režimu, kai dėl turbinos gedimo automatiškai sustojo elektros energijos gamyba. Gedimo metu įrenginys suveikė kaip numatyta pagal planą“, – teigiama TVO pirmadienio pranešime.

„Paaiškėjo, kad gedimo priežastis buvo sutrikęs temperatūros matavimas generatoriaus aušinimo sistemoje“, – sakoma pranešime ir priduriama, kad „incidentas neturėjo jokio poveikio branduolinei saugai“.

TVO tikisi, kad po remonto reaktorius vėl pradės veikti antradienio vidurdienį.

Naujos kartos Europos suslėgtojo vandens reaktorius (EPR), kurį pastatė prancūzų vadovaujamas „Areva-Siemens“ konsorciumas, gamina apie 14 proc. elektros energijos Suomijoje.

Olkiluoto branduolinė elektrinė

Jis buvo pradėtas reguliariai eksploatuoti šių metų balandį, praėjus maždaug 18 metų nuo statybos pradžios ir 14 metų vėliau nei iš pradžių buvo planuota pradėti komercinę gamybą.

Kaip ir keli kiti EPR projektai, jis buvo nuolat atidėliojamas, jo statyba vėlavo, o išlaidos buvo viršytos milijardais dolerių.

1 600 megavatų galios Olkiluoto 3 yra didžiausias branduolinis reaktorius Europoje, o Ukrainos Zaporižios AE, turinti šešis reaktorius, yra didžiausia atominė elektrinė.

Pastaraisiais metais branduolinės technologijos vėl pradėjo populiarėti kaip būdas sumažinti anglies dioksido išmetimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją