„Artimiausiuose planuose, bent jau šiemet, to tikrai nėra, o svarstymų yra įvairių. Tarp tų svarstymų yra kalbama ir apie galimybę įsileisti privatų kapitalą. Svarstoma, kokiu būdu tai padaryta, ar per akcijų emisiją, ar kaip kitaip. Tačiau pagrindinė nuostata yra, kad infrastruktūros objektuose, tarp kurių yra ir skirstomieji tinklai, valstybė turi išlaikyti kontrolę“, – sakė K. Jauniškis.

Iki metų pabaigos į vieną įmonę planuojama sujungti Rytų ir Vakarų skirstomuosius tinklus.

Energetikos ministerija yra nusprendusi skirstomųjų tinklų bendrovę perleisti „Visagino atominei elektrinei“, kuri turėtų statyti naują atominę jėgainę.

Tik praėjusiais metais likviduojant „Leo LT“ bendrovę buvo nuspręsta, kad VST atiteks valstybei. Prieš kelerius metus šią įmonę buvo privatizavusi bendrovė „NDX energija“.

Diena.lt šaltinių teigimu, skirstomųjų tinklų privatizavimo ir šio proceso viešinimo planas jau parengtas ir pateiktas Energetikos ministerijai, o galimų pirkėjų gali atsirasti ir tarp Lietuvos verslininkų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją