Trečiadienį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl keturių valstybės valdomų įmonių vadovų – UAB Technologijų ir inovacijų centro generalinės direktorės Irmos Kaukienės, AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) vadovės Dalios Andrulionienės, AB „Litgrid“ vadovo Daivio Virbicko ir AB „Amber Grid“ generalinio direktoriaus Sauliaus Bilio.

VTEK prižiūrėti, kaip įgyvendinamos Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatos ir jai suteikta teise tikrinti valstybinėje tarnyboje dirbančių asmenų deklaruojamu privačių interesų duomenis, patikrino kaip minėtojo įstatymo prievolę deklaruoti privačius interesus vykdo daugiausiai uždirbančių valstybės įmonių vadovai, apie kurių algas buvo paskelbta viešai.

VTEK nustatė, kad iš dešimties paskelbtų bendrovių vadovų privačių interesų deklaracijų įstatymo nustatyta tvarka nėra pateikę keturių, aukščiau nurodytų, bendrovių vadovai.

Akcinių bendrovių ir uždarųjų akcinių bendrovių, kurių akcijos suteikiančios daugiau kaip 50 proc. balsų visuotiniame akcininkų susirinkime, nuosavybės teise priklauso valstybei ar savivaldybei, vadovai ir vadovų pavaduotojai pagal Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą yra laikomi valstybinėje tarnyboje dirbančiais asmenimis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)