Anot pareigūnės, procesą atnaujinti galima bus tik po to, kai bus baigtos derybos tarp Rusijos, Bulgarijos ir Europos Sąjungos (ES).

Savo ruožtu šalies energetikos ministras Aleksandras Antičius pabrėžė, kad Serbija viena negali priimti sprendimo dėl dujotiekio statybų, nes yra laikoma tik viena iš projekto dalyvių. Jis pridūrė, kad dujotiekio ateitis labiausiai priklauso nuo ES valstybių narių ir Rusijos veiksmų.

Birželio 8 d. Bulgarijos premjeras Plamenas Orešarskis pareiškė, kad Sofija stabdo visus projekto "Pietų srautas" darbus po iš Europos Komisijos gautų nurodymų. "Savo tolesnius veiksmus svarstysime po papildomų konsultacijų su Briuseliu", - nurodo jis.

"Pietų srauto", turėjusio nusidriekti Bulgarijos, Serbijos, Vengrijos, Slovėnijos ir Italijos teritorijomis, statybos darbai buvo pradėti 2012 metų gruodžio 7 d. Pirmasis vamzdynas eksploatuoti turėjo būti pradėtas 2015 metų pabaigoje. Iš viso tokių vamzdynų buvo planuota nutiesti keturis, kiekvieno jų ilgis siektų 930 km. Jūros dugnu vamzdžiai turėjo būti sukloti iki trečiojo 2015 metų ketvirčio. Komercinį kuro tiekimą sistema buvo ketinama pradėti pirmąjį 2016 metų ketvirtį, o visas tiekimo apimtis, t.y. po 63 mlrd. kub. metrų per metus, pasiekti buvo ketinama 2018-aisiais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (314)