„Lietuvos raginimai, kad Baltarusija įrodytų pasirinktos Astravo atominės elektrinės statybvietės saugą, lieka be atsako“, – sakė ministras.

Anot L. Linkevičiaus, naujas Europos Komisijos elektros rinkos dizaino pasiūlymas yra sveikintinas, bet svarbu, kad elektros rinkoje būtų užtikrintos lygios konkurencinės sąlygos su trečiosiomis šalimis, nes skirtingi aplinkosaugos ir valstybės pagalbos standartai gali sukurti nesąžiningą konkurencinį pranašumą prieš ES gamintojus.

Kalbėdamas apie Europos Sąjungos ateitį, L. Linkevičius sakė, kad Romos sutarties 60-mečio minėjimo išvakarėse itin svarbu likti ištikimiems europinėms vertybėms ir dėti pastangas, kad ES būtų efektyvesnė, sprendimai atlieptų piliečių lūkesčius.

„Mūsų visų tikslas – stipri ir klestinti Europa. Turime susitelkti ir vieningai siekti užsibrėžtų tikslų“, – akcentavo ministras.

L. Linkevičius kartu su EK pirmininko pirmuoju pavaduotoju aptarė ir kitus aktualius ES darbotvarkės klausimus. Ministras pakvietė F. Timermansą apsilankyti Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)