Lūkesčiai, kad greitu metu bus atnaujintas naftos tiekimas iš Libijos po ilgų karo mėnesių, išsisklaidė, kai Italijos naftos milžinė "Eni" pranešė, kad stambiausias naftos telkinys Šiaurės Afrikos šalyje greičiausiai yra nepasiekiamas.

Toks pareiškimas, taip pat JAV naftos atsargų sumažėjimas iki mažiausio lygio nuo sausio bei lūkesčiai dėl paramos bankininkystės sektoriui Europoje palaiko kainas.

Lapkričio mėnesio pristatymo termino ateities sandorių "Brent" naftos kaina sumažėjo 31 JAV centu, iki 102,42 JAV dolerio už barelį. JAV lengva nafta, pabrangusi daugiau nei 5 proc. išvakarėse, atpigo 11 JAV centų, iki 79,57 JAV dolerio už barelį.

Pranešimai apie tai, kad Europa ketina palaikyti finansų sektorių, paskatino pagrindinių metalų, euro ir pasaulinių akcijų rinkų atsigavimą.

JAV naftos atsargos sumažėjo 4,68 mln. barelių, iki 336,28 mln. barelių, per praėjusią savaitę, pasibaigusią rugsėjo 30 dieną, trečiadienį pranešė JAV Energetikos informacijos administracija (EIA). Analitikai prognozavo, kad jos padidės 1,9 mln. barelių. Benzino atsargos sumažėjo 1,14 mln. barelių. Distiliatų, įskaitant mazutą ir dyzeliną, atsargos sumažėjo 744 tūkst. barelių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją