„Brent“ rūšies naftos kaina pasiekė aukščiausią nuo lapkričio lygį, o WTI rūšies naftos kaina užkopė aukščiausiai per pusantros savaitės. Šių rūšių naftos kainų skirtumas vėl viršijo 10 JAV dolerių už barelį.

Rinka mėgina nuspėti, kaip toliau vystysis JAV ir Kinijos prekybos santykiai. Derybos Pekine vyksta ne taip sklandžiai, kaip norėtųsi, bet penktadienį JAV delegacija turi susitikti su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu.

Balandžio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo penktadienio sesijos pradžios paūgėjo 0,45 JAV dolerio, arba 0,7 proc., iki 65,02 JAV dolerio už barelį.

O kovo mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) ūgtelėjo 0,33 JAV dolerio, arba 0,71 proc., iki 54,74 JAV dolerio už barelį.

Ketvirtadienį „Brent“ pabrango 0,96 JAV dolerio, arba 1,5 proc., o WTI – 0,51 JAV dolerio, arba 1 procentu.

„Iki šios savaitės rinką kaustė baimė dėl pasaulio ekonominio aktyvumo ir dabar ši baimė kiek nuslūgo, ypač dėl prekybos“, – mano konsultacijų bendrovės „Capital Economics“ vyriausioji žaliavų rinkos ekonomistė Caroline Bain.

Nuo savaitės pradžios „Brent“ kaina pakilo 4,7 proc., o WTI kaina – 3,2 procento.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją