Sprendimas buvo priimtas po to, kai britų kompanija oficialiai pripažino savo kaltę pagal 11 kaltinimo punktų, kuriuos iškėlė JAV teisingumo departamentas.

Mainais į kaltės pripažinimą JAV teisingumo departamentas atsisakė tolesnio baudžiamojo persekiojimo, pradėto prieš kompaniją dėl katastrofos Meksikos įlankoje, ir paskyrė kompanijai didžiausią per JAV istoriją baudą - 5,5 mlrd. JAV dolerių. Iki šiol didžiausia bauda per visą JAV juridinę praktiką buvo skirta farmacijos kompanijai „Pfizer“. 2009 metais teismas nubaudė ją 1,3 mlrd. dolerių bauda už sukčiavimą reklamuojant vieną iš nuskausminamųjų preparatų.

Įsigaliojus EPA sprendimui pati BP ir jos antrinės įmonės kurį laiką negalės gauti subsidijų iš JAV valdžios, sudarinėti su ja sutarčių tol, kol BP nepateiks EPA pakankamų įrodymų, jog kompanijos vykdomas verslas atitinka federalinius standartus. Pranešime pažymima, kad EPA sprendimas netaikomas jau sudarytoms su JAV sutartims.

Avarija „Deepwater Horizon“ platformoje, įsikūrusioje per 80 km nuo Luizianos krantų, įvyko 2010 m. balandį. Balandžio 20 d. per sprogimą žuvo 11 žmonių, dirbusių platformoje. Per sprogimą platforma užsidegė ir po dviejų dienų nuskendo. Per avariją buvo pažeistas naftos gręžinys, dėl to nafta nekontroliuojamai tekėjo į vandenyną. Į Meksikos įlanką pateko 4,9 mln. barelių naftos. Likviduoti nuotėkį pavyko tik po trijų mėnesių. Avarija Meksikos įlankoje buvo pripažinta didžiausia ekologine katastrofa per JAV istoriją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją