„Operatoriai aktyviai bendradarbiauja ir dalijasi informacija apie saugumą ir elektros tiekimo situaciją regione. Jei bus nustatyti konkretūs elektros energijos prieinamumo apribojimai, nors jų tikimybė išlieka maža, perdavimo sistemos operatoriai bendradarbiaus, kad sumažintų poveikį elektros vartotojams“, – teigiama bendrame pranešime.

Pasak jo, bendra ekspertų grupė analizuoja adekvatumo situaciją Baltijos jūros regione, ypač siekdama nustatyti tarpvalstybinį poveikį ir priklausomybes.

Estijos „Elering“, Latvijos AST, „Litgrid“, Švedijos „Svenska kraftnät“, Norvegijos „Statnett“, Danijos „Energinet“, Suomijos „Fingrid“, Lenkijos PSE ir Vokietijos „50Hertz“ vadovai trečiadienį susitiko Helsinkyje, kur aptarė energetikos situaciją Europoje ir regione, taip pat įvertino sistemų pajėgumą užtikrinti energiją vartotojams ir su tuo susijusias rizikas.

Neseniai paskelbtoje Europos elektros perdavimo sistemos operatorių tinklo ENTSO-E išankstinėje 2022–2023 metų žiemos sezono apžvalgoje teigiama, jog šiemet yra didesnė pajėgumo užtikrinti pakankamą elektros kiekį vartotojams rizika ir mažesnis saugumo rezervas, ypač sausio ir vasario mėnesiais.

Teigiama, kad Baltijos jūros regione adekvatumo rizikos gali kilti Pietų Švedijoje, Pietų Norvegijoje, Rytų Danijoje ir Suomijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją