Iš pradžių buvo numatyta, kad paraiškų priėmimas truks dvi savaites ir baigsis rugpjūčio 24 dieną, tačiau tądien buvo pratęstas dar savaitei. Dokumentus buvo galima teikti ir elektronine forma.

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) pirmąjį aukciono komiteto posėdį dabar planuoja rugsėjo 2 dieną. Tai bus laikoma oficialia aukciono pradžia.

VERT gegužės pabaigoje paskelbė antrąjį aukcioną, jame bus paskirstyta 0,7 teravatvalandės (TWh) metinės gamybos kvota, dalyviai varžysis dėl 3,02 euro už megavatvalandę priedo prie rinkos kainos. Priedas būtų mokamas 12 metų.

Pirmajame aukcione paskirstyta 0,3 TWh kvota, jį laimėjo užsienio kapitalo bendrovė „Windfarm Akmenė One“. Ji užtikrins visą minėtą kvotą, bet negaus skatinamojo tarifo prie rinkos kainos, nes aukcione dalyvavo pasiūliusi 0 eurų. Šiam aukcionui buvo nustatytas 3,86 euro maksimalus priedas.

Aukcionai yra technologiškai neutralūs, juose gali dalyvauti visos technologijos – saulė, vėjas, biodujos, biomasė. Dalyviai gali teikti siūlymus dėl pageidaujamo kainos priedo, o laimėtojas išrenkamas pagal pasiūlytą mažiausią kainos priedą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją