Jungtinėse Valstijose draudimas taikomas dujų-naftos telkiniams Čukčijos jūroje ir Boforto jūroje į šiaurę nuo Aliaskos valstijos pakrantės. Apribojimai nebus taikomi toms bendrovėms, kurios jau vykdo darbus šiame regione. Dokumente teigiama, kad draudžiamoji priemonė bus peržiūrima kas penkerius metus, atsižvelgiant į klimato bei jūros tyrimų duomenis.

Savo ruožtu, Kanada žada palaikyti šias priemones, taikomas dujų-naftos telkiniams, kurie jai priklauso Arkties teritorijoje.

Kaip pažymima dokumente, šių metų kovą šalys susitarė, kad komercinė veikla nurodytame regione turi būti vykdoma tik užtikrinus visišką saugumą ir laikantis ekologinių standartų.

Tokiomis priemonėmis siekiama išsaugoti gamtos ir klimato sąlygas regione, kuriame gyvena vietiniai Aliaskos gyventojai ir veisiasi laukiniai gyvūnai, susiduriantys su naftos-dujų gavybos padarinių sukeltomis rizikomis.

Kaip rašo naujienų agentūra „Bloomberg“, išrinktasis prezidentas Donaldas Trumpas gali atšaukti tokį savo pirmtako sprendimą, kai pradės oficialiai eiti prezidento pareigas, tačiau tą padaryti jis greičiausiai galėtų tik kreipęsis į teismą, o teisminis nagrinėjimas gali užsitęsti ilgus metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)