"Kalbėti apie nacionalizavimą, aš sakyčiau, galima. Bet į tą reikia žiūrėti labai atsargiai, ar bus geriau, jei iš savivaldos perims valstybė, jei centralizuotai būtų valdoma. Aš negalėčiau to įvertinti. Tačiau kad centralizuoti šilumos tinklus vertėtų, tai aš manau, kad tai būtų teisingas žingsnis", - interviu Žinių radijui sakė A.Sekmokas.

Jo nuomone, šiuo metu kontroliuojančios institucijos nepakankamai spaudžia monopolijas šilumos ūkyje.

"Lietuvoje yra nusistovėjusi praktika: gyvenimas eina, o aš ramiai sėdžiu ir tvarkau popieriukus. Aš manau, reikia didesnio reiklumo iš visuomenės, kad kontroliuojančios institucijos galėtų kelti didesnius reikalavimus. Kaip mes matėme situaciją su "Leo LT", iš esmės visuomenės pozicija lėmė, kad neskaidrūs veiksmai būtų įvertinti. Lygiai taip, manau, bręsta situacija ir šilumos ūkyje, kad visuomenė aiškiai pareikalaus, jog kontroliuojančios institucijos atliktų savo darbą", - sakė A.Sekmokas.

Anot jo, vienodi įstatymai galioja visoje Lietuvoje, tačiau situacija atskirų savivaldybių šilumos ūkiuose skiriasi, o viena iš blogiausių padėčių susidarė Vilniuje.

"Vilniaus energija" kritikuojama dėl monopolio Vilniaus šilumos rinkoje ir dėl kliūčių tiekti šilumą nepriklausomiems šilumos gamintojams.

Konservatorių frakcijos Vilniaus taryboje atstovai vasario pradžioje pasiūlė nacionalizuoti "Vilniaus energiją".

2001 metais Vilniaus miesto šilumos ūkis 15-kai metų buvo išnuomotas koncernui "Dalkia". "Dalkia" pernai birželį perleido Vilniaus šilumos ūkį valdančios įmonės "Vilniaus energija" akcijas grupės įmonei "Societe Valmy Defense 22". Iki tol 100 proc. "Vilniaus energijos" akcijų valdė "Dalkia" grupės įmonė "Dalkia International".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją