A.Sekmokas pabrėžė, kad Lietuva prieš "Gazprom" dar nėra pradėjusi teisminių procesų: "Mes nesame teisiniuose procesuose kol kas - nei "Gazprom", nei mes dėl tarpusavio santykių į teismą ar arbitražą nesikreipėme, todėl tokio ginčo šiai dienai nėra".

Pasak jo, visi Lietuvos ir "Gazprom" ginčai ir pozicijų išsiskyrimas kilo dėl to, kad Lietuva turi įgyvendinti Europos Sąjungos (ES) reikalavimus dujų sektoriuje, ir "Gazprom" įsipareigojimo Lietuvai dėl sąžiningų kainų.

Derybas vadina draugiškomis

„Gazprom“ ir Lietuvos vyriausybė, greičiausiai, jau išsprendė ginčą dėl dujų importo ir transportavimo bendrovės „Lietuvos dujos“, praneša kyivpost.com. Pranešime spaudai „Gazprom“ pranešė, kad derybos įvyko trečiadienį Maskvoje.

„Susitikime pavyko užmegzti konstruktyvų dialogą apie visus tarpusavio santykių aspektus. Abi šalys sutiko tęsti draugiškas derybas“, – pranešė kompanija.

Derybose Lietuvai atstovavo energetikos viceministro Arvydo Darulio vadovaujama grupė.

Lietuvos vyriausybė, kuriai priklauso 17,7 proc. kompanijos „Lietuvos dujos“ akcijų, 2010 m. gegužės 27 d. patvirtino naujojo Gamtinių dujų įstatymo nuostatus, siekdama įgyvendinti ES trečiojo energetikos paketo, kuriame dujų transportavimo verslas atskiriamas nuo magistralinių dujotiekių, reikalavimus.

Lietuvos Vyriausybei pasiūlius derėtis dėl dujų kainos Lietuvai bei trečiojo ES energetikos paketo įgyvendinimo, Rusijos koncerno "Gazprom" ir Energetikos ministerijos atstovai trečiadienį susitiko Maskvoje ir, pasak "Gazprom", šalys susitarė toliau tęsti "draugiškas" derybas.

Lietuvos Vyriausybei priklauso 17,70 proc. "Lietuvos dujų" akcijų, Rusijos koncernui "Gazprom" - 37,06 proc., Vokietijos "E.ON Ruhrgas International" (38,9 proc. akcijų). Įmonės akcijos kotiruojamos "Nasdaq Omx" Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją