"Jeigu birželį Seimas nepritartų koncesijos sutarčiai ar balsuotų prieš, tai nesukeltų jokių finansinių pasekmių Lietuvai. Mes neturime jokių įsipareigojimų. Vienintelės pasekmės būtų tai, kad tie pinigai, kurie išleisti, būtų išleisti. Tai yra įmonės (Visagino atominės elektrinės - BNS) pinigai", - trečiadienį Seimo Atominės energetikos komisijos posėdyje sakė A.Sekmokas.

Pasak jo, pasirašius koncesijos sutartį, prasidėtų naujas derybų dėl AE statybos etapas ir nauji Lietuvos įsipareigojimai.

"Šio etapo kaštai preliminariai galėtų būtų apie 50 mln. eurų ir Lietuva tame etape iš tos sumos turėtų apie 38 proc. savo dalį. Tai galėtų būti iki 20 mln. eurų", - sakė ministras.

Pasak A.Sekmoko, jeigu Lietuva parengiamajame etape, kuris truktų iki metų - 2013 -ųjų pabaigos, nepriimtų jokių sprendimų, kurie sutrikdytų procesą: "Jokių kitų didesnių atsakomybių, negu 18-19 mln. Lietuva neprisiimtų".

Dar vėliau, anot ministro, Lietuvos galimi įsipareigojimai siektų 70 mln. eurų, nes jie būtų skaičiuojami jau nuo maždaug 200-250 mln. eurų. "Ta rizika nebūtų didesnė, nebent Lietuva priimtų radikalius sprendimus, pavyzdžiui, atsisakytų branduolinės energetikos", - sakė A.Sekmokas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)