Gyventojai, pagal šį kvietimą teikdami paraišką, turėjo atsižvelgti į tai, ar įsirengiama nauja saulės elektrinė, ar tik didinama esamos elektrinės galia. Taip pat kvietimo pasirinkimas priklausė nuo to, kuriame regione yra jo nuosavybės teise valdomas elektros vartojimo objektas – Sostinės regione (Elektrėnų, Šalčininkų, Širvintų, Švenčionių, Trakų, Ukmergės, Vilniaus rajonų bei Vilniaus miesto savivaldybėse) ar Vidurio ir Vakarų Lietuvos regionų (Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių ir Utenos apskričių) savivaldybėse.

Remiantis šio kvietimo statistika, iš planuojančių naujai įsirengti saulės elektrines namų ūkiuose Sostinės regione gautos 947 paraiškos už 2,85 mln. Eur, o iš norinčių padidinti jau esamos elektrinės galią gyventojų šiame regione – gauta 100 paraiškų už 150 tūkst. Eur.

Iš planuojančių naujai įsirengti saulės elektrines namų ūkiuose Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione gauta 1613 paraiškų už 4,75 mln. Eur, o iš norinčių padidinti jau esamos elektrinės galią gyventojų šiame regione – gautos 162 paraiškos už 250 tūkst. Eur.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją