Kaip rodo „Reuters“ 31 apklausto analitiko apklausa, vidutinėmis prognozėmis, „Brentnaftos kaina šiais metais turėtų siekti 40,90 dolerio už barelį, kai tuo tarpu vasarį buvo prognozuojama 40,10 dolerio už barelį kaina. Pastarąjį kartą naftos kainų prognozę analitikai didino praėjusių metų gegužę.

Antrąjį metų ketvirtį, apklaustų analitikų nuomone, vidutinė „Brent“ naftos kaina sieks 38,60 dolerio už barelį, kai tuo tarpu dabar ji sudaro apie 40 dolerių.

Analitikai padidino vidutinės WTI naftos kainos prognozę šiais metais 0,80 dolerio. Vasarį buvo prognozuota 39,70 dolerio už WTI naftos barelį kaina.

Nuo 2016 metų pradžios vidutinė JAV WTI naftos kaina siekė 33,50 dolerio.

Nafta pabrango apie 45 proc., lyginant su sausį užfiksuotu mažiausiu lygiu per 12 metų (27 dolerių).

Dauguma analitikų teigia, kad naftos kaina vargu, ar nukris žemiau sausio mėnesį pasiekto minimumo, bet neverta tikėtis didesnio augimo dėl sulėtėjusio pasaulinės ekonomikos augimo ir sumažintų paklausos prognozių.

Jų nuomone, jeigu Iranas balandžio 17 dieną neprisijungs prie susitarimo dėl gavybos įšaldymo, susitarimas bus veikiau simbolinis žingsnis ir nepadės sumažinti naftos pertekliaus pasaulinėje rinkoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)