Kaip rašo businessinsider.com, Iranas turi maksimalų naftos ir dujų potencialą bei potencialą tapti nauju aukso karštinės objektu didėjant tikimybei, kad Vakarai atšauks sankcijas.

Irano žiniasklaida rašo, jog dalis naftos ir dujų verslo atstovų skuba, kad galėtų pasinaudoti šia permaina, o jiems vadovauja Europos kompanijos.

Rašyta, kad norvegų ir austrų kompanijų grupė parengė didelį plėtros planą vienam iš didžiausių Irano naftos telkinių „Esfandyar“.

Telkinio savininkė – „Iranian Offshore Oil Company“ (IOOC ) teigia, jog tai gali būti pirmas žingsnis pirmo susitarimo dėl telkinio link.

IOOC vykdomasis direktorius Saeidas Hafezis teigė, kad Europos grupė „pasirengusi pradėti dirbti pagal naują Irano sutarties dėl naftos modelį“.

Irano žiniasklaida taip pat rašė, kad IOOC taip pat veda derybas su Ukrainos bendrove dėl Dorudo naftos telkinio, o Rusijos žiniasklaida rašo, kad Iranas jau derasi su didelėmis Europos kompanijomis „Total“ ir „Eni“ dėl galimų sutarčių.

Taigi Europa pirmauja potencialių susitarimų su Iranu srityje.

Na, o amerikiečių kompanija „E&Ps“ praktiškai neužsitikrino dalies benzino sektoriuje. Didėja rizika, kad susėdus prie derybų stalo didieji prizai jau bus išdalinti.

Irano vyriausybė pranešė oficialiai pradėsianti ieškoti užsienio investuotojų dujų ir naftos projektams šį gruodį Londone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)