Kaltinimai joms bus pateikti, jeigu bendrovėms nepavyks ištirti, ar jų platformose prekiaujančios įmonės šiomis nepasinaudojo siekdamos išvengti pardavimų mokesčio. Apie tai praneša BBC.

Prekybos internetu milžinės gali būti teisiškai įpareigotos nurodyti visus mokesčių vengimo atvejus, su kuriais susijusios daugelis jų paslaugomis besinaudojančių užsienio prekybos įmonių.

Pačios „Amazon" ir „eBay" teigia užtikrinsiančios, kad visi klientai tikrai informuoti apie jiems tenkančius mokestinius įsipareigojimus.

„Jeigu sukčiavimo apimtys tokios didelės, kaip rodo (...) įkalčiai, galime kalbėti apie milijardus svarų", - teigia Daremo universiteto mokesčių teisės profesorė Rita de la Feria.

Anot jos, pagal ES galiojančius įstatymus, „Amazon", „eBay" ir kitos prekybos internetu platformos gali būti kartu su prekeiviais patrauktos atsakomybėn už visus nesumokėtus PVM.

„Jeigu žinote, kad buvo vykdomas sukčiavimas, esate atsakingas, - teigia ji. - Jeigu turėjote žinoti apie vykdomą sukčiavimą, taip pat esate atsakingas. Šis principas rodo, kad tokios įmonės kaip „Amazon" ar „eBay" pačios de facto gali inspektuoti mokesčių mokėjimą. Teisiškai jos privalo tai atlikti".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)